Activiteiten

De Ruige Roedel

Educatieve buitenactiviteit

De wolf heeft zich officieel weer gevestigd in Nederland! Als mensen kunnen we veel leren van de wolf; hoe ze denken, voor elkaar zorgen, hoe de welpjes met elkaar spelen, niet snel opgeven en risico’s leren nemen. Met De Ruige Roedel nemen we kinderen op een verrassende en speelse manier mee in het leven van de wolf op woensdag 24 april. Aan de hand van spannende en avontuurlijke situaties leren we de wolf en het leven in een roedel kennen. Kruip in de huid van een wolf en ga mee op deze levensechte expeditie! AHHOOEEEIIII! Per roedel is er plek voor 16 welpjes. Kaartjes zijn koop via onderstaande knop voor €6,- per stuk. (Indien de toegangsprijs een belemmering vormt om deel te nemen, neem dan even contact met ons op.)

Week van het Water

1-12 mei 2019

Slootwater testen

Op de beide woensdagmiddagen kunnen bezoekers van het Pieter Vermeulen Museum hun eigen “slootwatermonster” meenemen! Daar is van 13:00 uur tot 16:00 een heuse waterspecialist aanwezig van het Hoogheemraadschap van Rijnland, die met de bezoekers het water analyseert. Lijkt het water op een van de afbeeldingen in de mini Water-Expo? Doe de Water Quiz en leer meer over water in Nederland! Kijk voor openingstijden van het museum op www.pietervermeulenmuseum.nl

 

Lezing Waterkwaliteit

Een verdiepende lezing over de waterkwaliteit in de IJmond door Henk Meijer vindt plaats op woensdagavond 1 mei om 19:30 bij het Pieter Vermeulen Museum door het Hoogheemraadschap Rijnland geeft op deze avond informatie over het water in omgeving IJmond en kan op (bijna) alle vragen over waterkwaliteit antwoord geven. Reserveer via info@pieter-vermeulen-museum.nl .

Zoutwaterlaboratorium

Op donderdag 2 mei kunnen kinderen tussen de 7 en 13 jaar meedoen met het Zoutwaterlaboratorium op de locatie BRAK! in IJmuiden. Als een echte onderzoeker neem je monsters uit de zee en kan je zelf experimenten uitvoeren. Je leert de basisbeginselen van het laboratorium werk onder professionele begeleiding van het Hemlab team. Klik op de link om je kaartje te reserveren of neem contact op als de toegangsprijs een probleem vormt om aan deze activiteit mee te doen.

Vrijwilligers gezocht!

Opruim en vuilmeting rond BRAK! Wikkelhuisje

Iedere 2 à 3 maanden willen we bij het BRAK! huisje een opruimactie houden waarbij we in kaart willen brengen of het kleine afval toe- of afneemt. Bent u geïnteresseerd als vrijwilliger mee te helpen en samen met de opruimploeg na te denken over hoe we de aangetroffen hoeveelheid afval in kaart brengen? Meldt u dan aan via de blauwe button. De eerstvolgende opruimactie staat gepland op zaterdag 25 mei van 11:00-12:00 uur. De koffie staat klaar, wees welkom om aan te sluiten!

Twee maandelijkse Opruimactie bij BRAK! IJmuiden

Op de hoogte blijven?

Groei en denk mee met BRAK!. Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van bijeenkomsten, evenementen en het laatste nieuws.