30 oktober 2019

An Ocean Story – met documentairemaker Sander van Weert 

Woensdagavond 19.30-22.00 – ticket 5 euro p.p.

An Ocean Story draait momenteel in de Nederlandse bioscopen en gaat over vervuiling, overbevissing en klimaatverandering; kortom de leefbaarheid van onze oceanen. Op 30 oktober biedt #BRAK een unieke gelegenheid om de documentaire te bekijken en daarna met de documentairemaker zelf in gesprek te gaan. 

Sander Van Weert, filmmaker, Nanne van Hoytema, mariene bioloog en Thomas van Thiel, oprichter van By the Ocean We Unite, gaan in deze inspirerende, maar confronterende documentaire naar de World Ocean Summit 2018 in Mexico. Zij spraken met politieke wereldleiders, klimaat- en oceaan wetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven. Ook bezochten zij lokale initiatieven en helden die zich inzetten voor het voortbestaan van de mangroven, stranden en koralen. Wie neemt de verantwoordelijkheid? Duik mee in de blauwe wereld op zoek naar uitdagingen, oplossingen en hoop!

Voor 5 euro kun je bij deze bijzondere avond zijn. Met dank aan Noppes kringloopwinkel in Beverwijk maken we van het wikkelhuis een gezellig filmhuis, compleet met popcorn en een drankje. 

INSCHRIJVEN

3 november 2019

Nature Escaperoom 

Zondagmiddag van 14.00 tot 16.00  – 2,50 p.p. – voor iedereen vanaf 8 jaar

Te gekke activiteit voor alle kids vanaf 8 jaar. A.s. zondag 3 november is de Nature Escaperoom van Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland-Zuid bij #BRAK.

De escaperoom heeft als thema natuur & biologie. Kinderen gaan op een speelse manier met natuur aan de slag. Daarnaast moeten ze goed samenwerken om de puzzels op te lossen en de codes te kraken. Stap voor stap komen ze steeds dichter bij de verrassende ontknoping.

‘Kinderen, we hebben jullie hulp nodig om de kluis te openen waarin de gekke wetenschapper Fréderique Vlam de bijenpest heeft verstopt. Alleen zo kunnen we voorkomen dat alle bijen (en mensen) ziek worden. Help je mee?’

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en kind

INSCHRIJVEN

24 november 2019

Met Hollandse Luchten meten bewoners zelf de luchtkwaliteit in IJmuiden. Maar hoe kunnen we zichtbaar maken wat er gemeten wordt? Daar hebben architect Iris de Kievith en ontwerper Annemarie Piscaer een innovatieve oplossing voor. Ze hebben een manier gevonden om fijnstof te oogsten en te gebruiken als glazuur voor keramiek. Daarmee kunnen we voor IJmuiden een servies ontwikkelen, waarbij de kleur van het servies een weergave is van de luchtkwaliteit. Een ontbijtbordje of koffiekopje, help jij mee om dit ser-vies voor IJmuiden te ontwikkelen? Op zondagmiddag 24 november neemt Annemarie Piscaer jullie mee in de wereld van Ser-Vies en bereidt ze jullie voor op het oogsten van de fijnstof dat we vervolgens ook gezamenlijk gaan doen.


MELD JE AAN VOOR 24 NOVEMBER

ALTIJD

Download de gratis Wandelapp Klimaatexpeditie en ga op avontuur aan de kust van IJmuiden. De drie routes starten vanaf het BRAK! huisje. 

ARCHIEF

6 oktober 2019

WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

Popup wetenschapper – fijnstofvanger maken – famillie

Zondagmiddag 15.00 – 16.00 – gratis toegankelijk

In het Weekend van de Wetenschap is pop-up wetenschapper Hester Volten te gast in BRAK met een interactieve familielezing voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens de lezing maken we echte fijnstofvanger om zelf luchtkwaliteit te meten.

In samenwerking met Vereniging van Wetenschapmusea en Science Centers.

MELD JE AAN VOOR 6 OKTOBER