25 augustus 2019

Workshop  MADScience –  Voor iedereen vanaf 7 jaar!

zondagmiddag van 15.00  – 16.30  

Kinderen zijn de grootste onderzoekers op aarde. MadScience presenteert een van hun spannendste workshops in BRAK. MadScience lanceert kinderen de toekomst in door ze te verbazen en te verwonderen met wetenschappelijke proefjes en activiteiten. We duiken bij deze MadScience workshop in de uitdagingen van klimaatverandering.

Aanmelden voor deze workshop kan tot 24 augustus via Ilona@brakijmuiden.nl

Locatie: Deze excursie start bij het wikkelhuis van BRAK. Op het parkeerterrein van IJmuiden aan Zee naast de klimtoren van PBN.

1 september 2019

Vogelsafari – vanaf 8 jaar

Vogelspotten in de duinen bij BRAK. Meer info volgt!

 

11 september 2019

Kli-mindfulness avond bij BRAK met Leonie Stekelenburg  – volwassenen

Woensdagavond van 19.00 -21.00 -gratis toegankelijk, vooraf aanmelden

Kom woensdagavond 11 september bij #BRAK in balans met je gedachte, gevoelens en gedrag rondom klimaatverandering. Ben jij een klimaat activist maar maakt de strijd je soms moedeloos? Voel je je soms verdoofd van al het dreigende klimaat nieuws- afgewisseld met vlagen van schaamte en gedachtes ‘doe ik wel genoeg’?

Tijdens deze interactieve lezing krijg je inzicht in je onbewuste reactie tot de klimaatproblematiek en leer je door een combinatie van neuropsychologie, mindfulness, lichaamswerk en verbindings oefeningen tot bewuste, duurzame actie te komen.

Neurofysiologisch onderzoek toont aan dat ons brein bij naderende- potentieel levensbedreigende situaties in de zogeheten flight, fight of freeze modus komt. Deze reactie gaat razendsnel en verschilt per persoon. Jouw reactie op klimaatverandering gebeurt in eerste instantie vanuit je onderbewuste. Gelukkig kunnen we deze onderbewuste reactie beïnvloeden. Maar hoe?

Daar leer je alles over op de Kli-Mindfulness op 11 september bij het wikkelhuis in IJmuiden. Op deze avond is Leonie Stekelenburg, mindful leiderschapstrainer en klimaat- en neuropsychologie expert, te gast bij #BRAK. Door deze interactieve lezing krijg je inzicht in je onbewuste reactie tot klimaatproblematiek.

  Inloop 18.30 uur
  Programma: 19.00 – 21: 00

Deze lezing kun je gratis bijwonen en is voor iedereen toegankelijk met een hart voor het klimaat. Aanmelden is wel noodzakelijk. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

     AANMELDEN

6 oktober 2019

Popup wetenschapper – fijnstofvanger maken – famillie

In het Weekend van de Wetenschap is pop-up wetenschapper Hester Volte te gast in BRAK met een interactieve familielezing voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens de lezing maken we echte fijnstofvanger om zelf luchtkwaliteit te meten.
Zet ‘m vast in je agenda. Meer info volgt!
Gratis entree

In samenwerking met Vereniging van Wetenschapmusea en Science Centers.

16 oktober 2919

Zandige kusten – teveel zand op het strand – volwassenen

Woensdagavond 19.30-22.00 – gratis toegankelijk

Zand en duingroei in IJmuiden aan Zee: kans en/of uitdaging?
Waardoor groeit de kust en duin aan in IJmuiden aan Zee? En welke kansen en uitdagingen brengt dit met zich mee?

EcoShape en BRAK willen de ontwikkelingen van strand, duin en vegetatie samen met de bewoners, recreanten en organisaties die werken en wonen in het gebied in kaart brengen.  De eerste stap voorafgaand aan het in kaart brengen van deze ontwikkeling is bepalen wat we gaan meten en met welke doeleinden. Willen we bijvoorbeeld weten wat extra duingroei betekent voor de vegetatie in het gebied? Of hoe we extra zand kunnen gebruiken voor recreatie of veiligheid doeleinden?

Op woensdagavond 16 oktober bij het Wikkelhuis in IJmuiden willen we samen met jullie dit soort meetvragen ontdekken. Meld je binnenkort aan voor de eerste Zandige Kusten bijeenkomst! 

Start: inloop 19.30, start 20:00 tot 22:00 

Met Hollandse Luchten meten bewoners zelf de luchtkwaliteit in IJmuiden. Maar hoe kunnen we zichtbaar maken wat er gemeten wordt? Daar hebben architect Iris de Kievith en ontwerper Annemarie Piscaer een innovatieve oplossing voor. Ze hebben een manier gevonden om fijnstof te oogsten en te gebruiken als glazuur voor keramiek. Daarmee kunnen we voor IJmuiden een servies ontwikkelen, waarbij de kleur van het servies een weergave is van de luchtkwaliteit. Een ontbijtbordje of koffiekopje, help jij mee om dit ser-vies voor IJmuiden te ontwikkelen?In de herfstvakantie gaan we hiermee aan de slag! Op woensdagavond 23 oktober neemt Annemarie Piscaer jullie mee in de wereld van Ser-Vies en bereidt ze jullie voor op het oogsten van de fijnstof dat we gezamenlijk gaan doen op zondagmiddag 27 oktober. 

Deze workshop bestaat uit twee onderdelen.  De kosten per workshop zijn: 2,50 pp

Meer informatie over inschrijven voor deze workshop volgt binnenkort!

 

Meer informatie over inschrijven voor deze workshop volgt binnenkort!

ALTIJD

Download de gratis Wandelapp Klimaatexpeditie en ga op avontuur aan de kust van IJmuiden. De drie routes starten vanaf het BRAK! huisje. 

ARCHIEF