Opschoon Rapportage

Iedere twee maanden houden we een opruimactie rond het BRAK! activiteitenhonk. Iedereen is welkom om aan te sluiten! Op de agenda pagina staat de eerst volgende opschoonactie gepland.

Tijdens de opschoonactie denken we na over hoe we het aangetroffen afval in kaart kunnen brengen. Wordt het meer, of juist minder? En hoe zou dit komen? Met het antwoord op deze vragen kunnen we bedenken hoe we het afvalprobleem beter kunnen oplossen.

De Kinderen van de Beestenbende gooien samen met de Wethouder afval in de nieuwe afvalbak van het strand.

Bevindingen

Het is onze opruimploeg opgevallen dat er weinig groot afval is te vinden. Behalve grote stukken plastic verpakkingsmateriaal. Het lijkt erop dat deze stukken wel zijn weggegooid, maar gemakkelijk uit de afvalbakken waaien. De vorm, en inhoud van een afvalbak maakt dus ook uit! Evenals de portiervakken van auto’s, waaruit vaak afval waait op het moment dat de deuren open. Daarnaast maken meeuwen vaak gaten in afvalzakken. Daarnaast worden er veel peuken gevonden, en petflesdopjes. De vraag rijst of er eigenlijk wel voldoende asbakken zijn?

Met name de peukenproblematiek lijkt te verergeren naarmate het mooier weer wordt. Ook worden ze vaak in groepjes aangetroffen. Als je collega-roker de peuk buiten weggooit, ben je misschien ook wel eerder geneigd dit te doen. Laten we hopen dat dat ook zo werkt met opruimen! Doe je mee met onze volgende opschoonactie?