Over BRAK

Samen bouwen aan verandering

Het klimaat verandert. Als we willen dat Nederland niet onder water komt te staan, zullen we ons moeten aanpassen. We moeten anders bouwen, anders werken, anders wonen, anders leven. Aanpassen aan klimaatverandering is geen ver-van-je-bed-show, het is het belangrijkste verhaal van Nederland. En dat gaan we in IJmuiden vertellen.

Bij BRAK ervaren we wat klimaatverandering betekent. We leren hoe we moeten omgaan met verandering, experimenteren met mogelijke oplossingen, en gaan met elkaar in gesprek over nieuwe ideeën. Dat doen we met publieksactiviteiten, citizen science onderzoek, interactieve educatieprogramma’s voor basisscholen en voortgezet onderwijs, en ontmoetingen tussen wetenschap en bedrijfsleven.

In IJmuiden kijken we niet weg, maar nemen we de uitdaging aan. In BRAK gaan scholieren, wetenschappers, strandliefhebbers, beleidsmakers, studenten en het bedrijfsleven samen op zoek naar oplossingen voor de grootste uitdaging van deze tijd. Leuk, leerzaam en inspirerend.

Waar is BRAK

We werken vanuit ons tijdelijk Wikkelhuis op een spectaculaire plek aan de rand van de duinen bij IJmuiden. Een plek voor pioniers die open staan voor experimenten. Een plek waar zoet en zout water elkaar ontmoeten. Waar natuur grenst aan industrie. Waar het zand in de schoenen schuurt. En waar de zee altijd zichtbaar is. Het is ook een plek met flinke stedenbouwkundige ambities, onder de rook van Amsterdam en Haarlem en met een groeiende toeristenstroom.

In tussentijd werken we aan een permanent onderkomen voor BRAK, het eerste Nederlandse Klimaathuis, modulair en klimaatneutraal, dat onderzoekers, bedrijfsleven en publiek op praktische en inspirerende wijze betrekt bij de veranderingen die komen gaan. Om alle uitdagingen en mogelijkheden die deze biedt, zichtbaar te maken voor een breed publiek.

Wie is BRAK

BRAK is een initiatief van Gemeente Velsen in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum. Het team bestaat uit een groep bevlogen professionals. De Raad van Toezicht van BRAK bestaat uit Joke Cuperus, directeur PWN, Henk Nieboer, directeur Ecoshape, en Gerard Doornbos, voormalig dijkgraaf en voorzitter Stichting Veldleeuwerik.
Samen met onze partners groeit BRAK stap voor stap uit tot een spraakmakende plek voor verbeelding, innovatie, kennis en debat in het hart van de nieuwe kustplaats IJmuiden aan Zee. 

Bouw mee!

Omgaan met een klimaat dat verandert – daarvoor is creativiteit, vakmanschap en samenwerking nodig. We zijn constant op zoek naar nieuwe partners uit wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en overheid. Hoe meer, hoe beter. Wij zijn op zoek naar partners die samen met ons het belangrijkste verhaal van Nederland willen vertellen.

Meer weten? Wij gaan graag met u in gesprek. Bel, mail of kom langs!

Telefoon: 0255 567200
Mail: brakijmuiden@velsen.nl
Bezoekadres: Kennemermeer 26, IJmuiden aan Zee
Postadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden, t.a.v. BRAK
KvK 71928723
BTW 858907628B01

BRAK - samen bouwen aan verandering