slotenmaker
Spread the love

De bouwsector omvat veel verschillende beroepen. Er zijn de structurele ambachten en de afwerkingsambachten. Onder de laatsten zijn er diegenen die zorgen voor veiligheid en bescherming in onze huizen. Het vak van slotenmaker is een van deze. Wat valt er te zeggen over deze handel, die weinig bekend is bij het grote publiek?

De rol van de slotenmaker

Van oudsher staat de slotenmaker bekend als de vakman die sloten maakt en installeert. Maar dat is niet alles wat hij doet, want zijn werk gaat verder dan de sloten op onze deuren. Naast het slotenmakersvak ontwerpt, vervaardigt en installeert hij metalen schrijnwerk, metalen geraamtes en beslag…. Kortom, hij is een multi-tasker. Er zijn dus twee soorten slotenmakers:

De metaalslotenmaker die in ijzerwerk werkt: hij is een echte kunstenaar, hij maakt en bewerkt werken van smeedijzer zoals trapleuningen, poorten, hekken enz. Hij is ook betrokken bij het onderhoud van deze werken.

De klassieke slotenmaker die alleen met sloten werkt. Dit betekent dat hij de leiding heeft over de handelingen die aan een sluis moeten worden verricht. Hij is degene die je moet bellen als je een probleem hebt met het slot op je deur.

De klassieke slotenmaker, want daar gaat het ons om, speelt een zeer belangrijke rol bij de beveiliging van onze woningen en eigendommen. Hij is verantwoordelijk voor het maken en monteren van sloten op onze deuren, kasten, poorten, enz. Het is dus belangrijk om zeer veeleisend te zijn bij het kiezen van uw slotenmaker. Hij moet bepaalde vaardigheden hebben, namelijk:

  • Een gevoel van precisie;
  • Geduld en nauwgezetheid;
  • Een zekere handigheid;
  • Om discretie te tonen;
  • Beschikbaarheid;
  • Wees betrouwbaar;
  • Eerlijk zijn;
  • Een praktisch gevoel voor dingen enz.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de slotenmaker de verschillende soorten installatie, sluiting en vergrendeling van sloten moet kunnen beheersen. Hij biedt dus verschillende soorten diensten aan zijn klanten aan.

De diensten van een slotenmaker

Wanneer u contact opneemt met een slotenmaker, kan hij u verschillende soorten diensten aanbieden, waaronder

Maak een kopie van je sleutels;

Een kapot slot openen;

Alle soorten sloten vervangen;

Beveilig een deur maximaal door hem te pantseren;

Advies geven aan zijn cliënt over de beste keuzes om zijn deuren te beveiligen;

enz.

Maar afgezien van deze diensten, kunt u ook een beroep op hem doen in geval van nood wanneer :

U zit opgesloten in uw huis na een diefstal of sleutelverlies;

Je merkt dat je slot geblokkeerd is;

U bent het slachtoffer geworden van een misdrijf en uw slot is beschadigd;

enz.

Dit is een samenvatting van wat een slotenmaker voor u kan doen. Zoals hierboven vermeld, is het echter raadzaam streng te zijn bij de keuze van uw slotenmaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.