DOORLOPEND

Hollandse Luchten

Burgermetingen in Noord-Holland

BRAK is een van de partners van Hollandse Luchten. Hollandse Luchten is een project vanuit Provincie Noord-Holland waarbij burgers zelf met sensoren de luchtkwaliteit kunnen monitoren. Over de gehele IJmond worden 150 sensoren verspreid. Samen met deelnemers worden meetstrategieen opgesteld en locaties gekozen. Zo kunnen alle sensoren gezamenlijk een beeld geven van de luchtkwaliteit in de IJmond. Via diverse pilots, burgermetingen en evenementen brengen we de leefomgeving van Noord-Holland in kaart en zetten we deze gezamenlijk om in actie. Door data samen te verzamelen, zullen we ook samen op zoek gaan naar oplossingen. Deze aanpak noemen we citizen sensing. Hollandse Luchten maakt gebruik van experimentele technologie en onderzoekt de waarde van nieuwe sensortechnologie voor inwoners van Noord-Holland.

Meer info

Van Grijs naar Groen

Vergroenen van scholen i.s.m. Universiteit Leiden, Pieter Vermeulen Museum

Het Tender college in IJmuiden is een pilot school binnen het project ‘Van Grijs naar Groen’ van het Pieter Vermeulen Museum en BRAK i.s.m. Universiteit Leiden. De komende maanden gaan zij de vergroeningsmogelijkheden verder onderzoeken en doorvoeren met leerlingen en relevante partners zoals het Hoogheemraadschap Rijnland. Na het vergroenen van de school zullen de leerlingen onderzoeken wat de voordelen zijn voor biodiversiteit, temperatuur en waterberging met behulp van ‘citizen science’, burgerwetenschap.

Meer info

Wandelapp

BRAK! Natuur- en Klimaatexpeditie

Het BRAK!-huisje aan het Kennemermeer is het startpunt voor de wandelapp ‘BRAK! natuur- en klimaatexpeditie’. Ontdek meer over de omgeving, de natuur en het klimaat al wandelend over het strand, de pier en rondom het Kennemermeer. De drie routes met vragen zijn beschikbaar in drie niveaus en daarmee geschikt voor jong en oud! Download de app in Google Play of Apple Store (te herkennen aan het Vosje) en start het avontuur! Direct downloaden voor android? Klik op het Google Play logo hieronder.